Boekbespreking Het stille meisje, door Ria

De start, yes!

Zo dan gaan we nu toch echt beginnen met onze online leesclub, ik heb er zin in. Dus hierbij mijn (Ria) eerste boekverslag:

 

Over het boek

Het boek heet “Het stille meisje” en is geschreven door Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt oftewel Hjorth Rosenfeldt . Dit is het 4e deel in de serie de Bergman kronieken. En het was weer een page tuner met ook een onverwacht plot en nog een cliffhanger waardoor je je al gaat verheugen op het 5e deel.

 

Het verhaal

Het verhaal gaat over de lotgevallen van het meisje Nicole, die getuige is van de moord op een aantal familieleden en daarna verdwijnt. Het rechercheteam heeft psycholoog Bergman hard nodig bij de zoektocht en de benadering van het meisje.

 

Zo knap zoals deze twee Zweedse schrijvers (a la Nicci French) de spanning weten op te bouwen. Soms durfde ik haast niet verder te lezen omdat je zo mee gaat in de gebeurtenissen die het stille meisje zijn overkomen en nog steeds overkomen.

 

En dat is juist de kracht (voor mij althans) van deze schrijvers. Elke keer weer zo’n spannend verhaal, je wilt het verder lezen en lezen en lezen. En dan is het uit en kun je niet wachten om te beginnen met deel 5.

 

Naast de spanning van het misdaadverhaal is daar ook de ontwikkeling van de relaties tussen Sebastian Bergman, Vanja, Torkel, Ursula en Billy, de belangrijkste leden van het rechercheteam. Ook die hebben een boeiende ontwikkeling, waardoor ik nu al weer uitkijk naar het 5e en laatste deel.

 

Tip

Als je geïnteresseerd bent in deze boeken, begin dan bij deel 1 – Wat verborgen is. Dan kun je het verloop van de relaties goed volgen. Over volgen gesproken, je kunt het duo Hjorth & Rosenfeldt volgen op Facebook.

 

Hersenspinsel

Waarom fascineren zulke boeken mij? Waarom vind ik het spannend om over eigenlijk gruwelijke misdaden te lezen? Het lijkt me leuk om hierover van gedachten te wisselen met de volgers van ons website lirianleest.nl Heeft een van onze volgers hier een antwoord op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Reacties

Trouwens alle reacties zijn welkom. Spreekt deze site jullie aan, wat zou er beter kunnen, wat moet zeker blijven.  De zussen van lirianeest.nl horen het graag.

 

Nawoord

 We waren al een tijdje bezig met onze nieuwe plannen en wat is het dan grappig dat ik juist deze week ook nog door de Zin boekenclub ben uitgekozen om een boek te recenseren. Vandaag het boek Voorbije liefdes van Richard Yates ontvangen en dit is dus het eerstvolgende boek dat ik ga lezen. En ook op deze site zal ik zetten wat ik ervan vond. Tot dan!

Ria